lid

Bram Meijer

lid sinds 2022

divers

Sinds 2008 neem ik het fotograferen wat serieuzer. Daarom heb ik tot 2012 de nodige intensieve cursussen gevolgd. De uitdaging voor mij is om de foto eigenlijk al kant-en-klaar uit de camera te halen, waardoor nabewerking niet meer nodig is. Het gaat om meer dan het instellen van het diafragma en de belichting. Ook instellingen als witbalans, (lokaal) contrast, scherpte, schaduwen en hooglichten en keuze voor kleur of zwart-wit maak ik al vooraf in de camera. Zonde om die instellingen niet te gebruiken. Het dwingt mij om zo nauwkeurig mogelijk te fotograferen. Of van een onderwerp meerdere foto’s te maken met allerlei verschillende instellingen.

Ik heb eigenlijk geen voorkeur voor een genre. Landschappen zitten altijd wel in mijn repertoire, zeker omdat ik dagelijks door de Maasduinen zwerf met twee hondjes aan mijn zijde en mijn camera om mijn nek. Maar ook andere genres zijn niet te versmaden. Ik heb sinds enige tijd thuis een studiootje ingericht waar ik portretten of stillevens maak. Tijdens lange donkere winteravonden kun je mij daar vinden. En anders wel weer buiten om wat architectuur te fotograferen.

Ik ben sinds het voorjaar van 2022 lid van Wellgefocust, om nieuwe ideeën op te doen, om mij te laten inspireren. En ik hoop dat ik op mijn beurt ook weer anderen kan inspireren.

Gallerij

fotoclub

Well Gefocust

p.a. Knikkerdorpweg 1
5855 GA Well
info @ wellgefocust.nl