lid

Marcel Hendriks

lid sinds 2020

Macro en landschap

Ik ben Marcel Hendriks, die gepassioneerd natuurfotograaf is met name Macro en Landschap. Wekelijks ga ik op pad in mijn regio of verder weg. Alleen of met mede natuurfotografen. Ik ben lid van de fotoclub In Well; Well gefocust.
Ik heb diverse cursussen en workshops (met name Macro) gevolgd om mij verder te verdiepen in fotografie.
Fotografie gebeurde vroeger met rolletjes film waarvan we er heel veel hebben volgeschoten op vakantie. Ook daar weer kwam de natuur veelvuldig voor. Minolta zoom 65 (1988) was een fantastische camera, later kwam er een Minolta Dynax met verwisselbare lens. Toen werd de digitale camera op de markt gebracht en heb een Sony cybershot gekocht. De Sony Dslr a-200 was zijn opvolger. Na een aantal jaren ben overgestapt naar Canon 600D en later de 700D, vervolgens de Canon 7D. Ik gebruik de L serie van Canon: macro 100mm en 70 – 200mm F4, beide met IS USM, Sigma 28 – 70mm F2.8 en de creatieve Helios lens, Bouwjaar 1989, uit t oude Rusland, volledig manual.

Natuur was van jongs af aan al een belangrijk item in mijn leven en ging regelmatig op pad met de Jeugd natuurwacht Venray en later de NJN en tijdens mijn schoolperiode werd dit minder. Toch bleef ik de natuur spannend en interessant vinden. Op latere leeftijd ben ik lid geworden van VWG t Hokske in Sevenum en hou mij daar hoofdzakelijk bezig met Steenuilen.

Samen levert dit mij Natuurfotografie op en de ultieme ontspanning.

Gallerij

fotoclub

Well Gefocust

p.a. Knikkerdorpweg 1
5855 GA Well
info @ wellgefocust.nl