lid

Marcel Hendriks

lid sinds 2020

Macro vogels en landschap

Ik ben Marcel Hendriks, die gepassioneerd natuurfotograaf is met name Macro, Vogels en Landschap. Wekelijks ga ik op pad in mijn regio of verder weg. Alleen of met mede natuurfotografen. Ik ben lid van de fotoclub In Well ; Well gefocust.sinds 2020

Ik heb diverse cursussen en workshops ( met name Macro) gevolgd om mij verder te verdiepen in fotografie. Natuur was van jongs af aan al een belangrijk item in mijn leven en ging regelmatig op pad met de Jeugd natuurwacht Venray en later de NJN en tijdens mijn schoolperiode werd dit minder. Toch bleef ik de natuur spannend en interessant vinden. Op latere leeftijd ben ik lid geworden van VWG t Hokske in Sevenum en hou mij daar hoofdzakelijk bezig met Steenuilen.

Fotografie gebeurde vroeger met rolletjes film waarvan we er heel veel hebben volgeschoten op vakantie. Ook daar weer kwam de natuur veelvuldig voor. Minolta zoom 65 ( 1988 ) was een fantastische camera, later kwam er een Minolta Dynax met verwisselbare lens. Toen werd de digitale camera op de markt gebracht en heb een Sony cybershot gekocht. De Sony Dslr a-200 was zijn opvolger. Na een aantal jaren ben overgestapt naar Canon 600D en later de 700D met vele lenzen, tele- en macrolenzen en groothoek.

— KIJKEN en ZIEN — weten hoe je je camera gebruikt om dit vast te leggen.

Gallerij

fotoclub

Well Gefocust

p.a. Knikkerdorpweg 1
5855 GA Well
info @ wellgefocust.nl